T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SARIYER - Mehmet İpgin Ortaokulu

8-14 MART BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI

 

 

Sevgili Öğrenciler ve Değerli Veliler,

1998'den beri her yıl olduğu gibi bu yıl da Bilim ve Teknoloji Haftası'nı kutluyoruz! Bilim ve teknoloji, insanlığın geçmişten bugüne olan en büyük başarılarından biridir. İnsanların merakı, keşif arzusu ve çalışkanlığı sayesinde, bugün hayatımızın her alanında bilimin ve teknolojinin izlerini görüyoruz.

Bilim, doğayı anlamamıza ve çevremizdeki olayları açıklamamıza yardımcı olur. Fizik, kimya, biyoloji, astronomi gibi çeşitli bilim dalları sayesinde evrenin ve yaşamın sırlarını çözüyoruz. Teknoloji ise günlük yaşantımızı kolaylaştırıyor, iletişimimizi hızlandırıyor, tıp alanında mucizeler gerçekleştiriyor ve dünya çapında bağlantılar kurmamıza olanak tanıyor.

Unutmayın, geleceğin bilim insanları, mühendisleri, doktorları ve teknoloji uzmanları sizlersiniz! Merakınızı keşfedin, deneyler yapın, yeni şeyler öğrenin ve geleceğe dair hayallerinizi büyütün.

Bu hafta öğrencilerizle bilim ve teknoloji üzerine videolar izledik, bilimsel düşünme yöntemleri üzerine örnekler yaptık, tartıştık ve bir pano hazırladık. Bilim tarihi, Bilimsel kavramlar, önemli bilim insanları ve geleceğin teknolojileri gibi bir çok konuda içerikler yayınladığımız dijital panomuza erişmek için tıklayabilirsiniz.

15-03-2024

 Sevgi ve Saygılarımızla,

 

Panodaki dosyalara tek tek aşağıdaki Linklerden de ulaşabilirsiniz.

Bilim Kurgu ve Gerçeklik

Bilim ve TEknolojinin Temel Kavramları

Kablosuz Dünya

Elektrikli Araçlar

Metaverse

Bilimsel Yöntem

Enerji Formları

Tarihteki Önemli Bilim Kadınları

Basit Makineler

Bilim Tarihi

Teknolojinin Evrimi

Bilim ve Merak

Bilimsel Yayınlar 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 10:20 - Görüntülenme: 14
  Beğen | 0  kişi beğendi